• Visionaire ondernemer

RichardWesterhuis heeft altijd maar 1 rol gehad en geambieerd: die van visionaire ondernemer. Altijd op zoek naar (nieuwe) kansen en mogelijkheden. Hij heeft hierbij altijd samen gewerkt met  Yvonne Swaans, een praktisch ingestelde manager/ondernemer die de kansen die er door hem werden gezien handen en voeten kon geven en een team kon aansturen. Deze samenwerking heeft de mogelijkheid gecreëerd om steeds weer verder te gaan, maar nooit precies in een bepaald hokje of met een bepaalde titel. Deze vrijheid past Richard als een jas.

 

 

Het leven is een opleiding op zich

Iedere dag weer nieuwsgierig en leergierig aan de slag. Leren binnen een regulier schoolsysteem was niet aan Richard besteed. Nooit geweest en dit heeft hem, nu achteraf, ook niet in de weg gestaan om zijn intellect te ontwikkelen. “ Gelukkig ben ik zelf goed in staat geweest om invulling te geven aan mijn eigen leertraject “ zegt hij hier zelf over.

 

 

1988: het eerste bedrijf dat Richard Westerhuis samen met Yvonne Swaans samen heeft uitgedacht en ook opgericht was een particulier kinderdagverblijf. Eind jaren tachtig bestond dit type bedrijven bijna nog nergens. Ze vonden een geschikte locatie, hadden na 1 advertentie en een interview in een plaatselijke krant al klanten en personeel, maar  kregen te maken met toentertijd nog niet uitgekristalliseerde wet- en regelgeving. Dat was voor de jonge enthousiaste doeners nog een stapje te ver.

 

1990: start met  “De Kamer Balie” in Eindhoven. Een bemiddelingsbureau in kamers, onzelfstandige woonruimte. Dit plan pakte goed uit. Een spreekwoordelijk gat in de markt was ontdekt! Ze besloten de processen te beschrijven en te verfijnen en in 1991 werd besloten om vestigingen te gaan openen. Het bedrijf groeide snel. In 1993 veranderde de naam in Direct Wonen. In 1995 had het bedrijf een eerste website in de lucht. Uiteindelijk stond er na 8 jaar een landelijke keten van 30 vestigingen.

 

2004: Direct Wonen verkoop. Wat ze begonnen als een klassieke verkoopmakelaars formule werd al snel omgebouwd naar een nieuwbouwmakelaars concept. Dit door de toenemende vraag naar nieuwbouwprojecten en de mogelijkheid om dit soort verkopen projectmatig aan te pakken. Vooral Richard Westerhuis ging hier helemaal in op. Mooie en spraakmakende projecten heeft het bedrijf mogen verkopen. Een project als het Funenpark in Amsterdam met 300 woningen en 200 appartementen in de Statendam in Rotterdam zijn hier enkele voorbeelden van. Vanuit Direct Wonen Verkoopmakelaars kwam ook de oprichting van Direct Hypotheken en Direct Verzekeren voort. Deze laatste 2 bedrijven vormen de basis voor de  interesse (en het succes) binnen de financiële dienstverlening.

 

Een beursgang in 2007 gaf de ondernemers de mogelijkheid om de ambities verder te verwezenlijken. Mede ingegeven door de financiele crisis in 2008 en het gebrek aan lange termijn visie van de externe aandeelhouders werd in 2010 besloten om alle aandelen terug te kopen en het bedrijf van de beurs te halen.

 

Een reorganisatie volgde en het bedrijf werd veranderd in een investeringsbedrijf , Qmulus was geboren:

 

Qmulus is eeninvesteringsmaatschappij (family office). Qmulus investeert in

  1. (Nederlandse) ondernemingen en 2. Vastgoed

Qmulus ondersteunt succesvolle ondernemers bij het realiseren van hun groei-ambities.  Qmulus ondersteunt daarbij actief op financieel, strategisch en operationeel vlak. Het vermogen van Qmulus is opgebouwd door ondernemerschap, visie, lef en gevoel voor timing.

Qmulus zet dit kapitaal graag aan het werk en investeert in ambitieuze ondernemers.

 

 

Adres

Postbus 116

2501 CC Den Haag

Telefoon

070-2008800

 

  • Instagram
Instagram